Aan dit project op maat heb ik de afgelopen maanden aan gewerkt. Ik kon er weinig over vertellen waarvoor ik foto’s aan het maken was. Maar nu is het zover; de nieuwe website van EMTEK Ergonomics BV is online! EMTEK Ergonomics maakt maatwerk stoelen voor ieder lichaamsbouw. Ze zorgen er voor dat iedereen goed kan zitten. In deze blog werp ik een uitgebreide blik op dit project.

Een nieuwe website zorgt voor veel denkwerk, voorbereidingen en goede comminucatie. Wat is het idee, doelstelling en het effect wat je met de website wilt bereiken? En wat kan de fotografie en het beeldende effect daarbij aandragen.

De eerste stap was om met Roderick Lodewijks van EMTEK Ergonomics BV eerst rond tafel te gaan zitten om de ideeën van de nieuwe website te bespreken. Zo moest alles voor de website gefotografeerd worden, rekening houdend met de locatie waar deze foto’s geplaatst ging worden. Een goede voorbeeld hiervan is het onderdeel; ons team.  Waarbij er rekening gehouden moest worden met aan welke kant van de tekst elk teamlid geplaatst ging worden. Maar ook dat de achtergrond van de website wit zou worden. Maar wat ook een belangrijk criteria was dat van elk teamlid zijn eigen persoonlijkheid uitstraalde op de foto’s.

Wat voor mij een leuke uitdagende onderdeel van dit project was om de klanten te fotograferen met hun EMTEK-stoel. Dit voor het onderdeel klantervaringen op de website. En daarvoor mocht ik het land doorreizen om langs te gaan bij de klanten op hun werkplek. Elke keer was de locatie, licht, persoon en stoel totaal verschillend. En moest er geïmproviseerd worden ter plekke met het aanwezige licht gecombineerd met flitslicht en soms met een strak tijdschema.

Het is interessant om te zien hoe EMTEK Ergonomics BV voor iedere klant een passende zitoplossing heeft. En daardoor soms de waanzinnigste bureaustoel op maat had gecreëerd. Zo heeft Orlando Macbean een stoel waarbij hij zelfstandig kan rondrijden op zijn werk. De stoel moest ook omhoog kunnen om onderdelen uit de stelling te kunnen pakken. Hierdoor heeft Orlando een vaste baan gekregen. Op de website van EMTEK Ergonomics BV staan meer voorbeelden van klantervaringen met van ieder klant voorbeelden in foto’s.

Het onderdeel klantervaringen is zeker een goed voorbeeld wat voor toegevoegde waarde foto’s hebben bij de inhoud van de tekst. Zonder de foto’s zou de oplossing niet duidelijk visualiseerbaar zijn voor bijvoorbeeld de toekomstige klant met een soort gelijk probleem.

Een onderdeel van dit project was het fotograferen van het product; de bureaustoel. Van elke type stoel moest er ook een productfoto zijn zonder iemand op deze stoel zit. Foto’s duidelijk en in een stijl gefotografeerd in de studio. Net zoals bij de foto’s van de medewerkers moest er rekening gehouden worden dat de foto’s gebruikt zou worden op een witte achtergrond.

Voor de sfeerbeelden op de website heb ik een in middag geobserveerd en gefotografeerd in onder andere de werkplaats en magazijn van EMTEK Ergonomics. Daarbij heb ik momenten weten vast te leggen wat een van de belangrijkste kernwoorden van dit bedrijf is; ambacht. Wat belangrijk bij het maken van deze foto’s was; dat de foto’s gebruikt konden worden als een langwerpig banner zonder dat de foto’s zijn kracht verliest. Maar ook in zijn originele formaat gebruikt kan worden elders op de website of eventueel op drukwerk.

 

Bekijk alle foto’s op de website van EMTEK Ergonomics bv op www.emtek.nl .

 

Eind deze week zal er nog een blog geplaatst worden die te maken heeft met dit project. Wordt vervolgd,…