[ENGLISH TRANSLATION > CLICK HERE ]

Soms komen er verhalen op mijn pad waar ik wat mee moet doen. Zo ook het verhaal van Lisanne Spaander.

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-8

 

Op een avond keek ik naar het televisieprogramma Puur Geluk. Een programma voor mensen die wel een geluksmomentje verdienen. Toen kwam het verhaal van de destijds 16-jarige Lisanne Spaander; een meid die prachtig kan zingen maar helaas al enige tijd lijdt aan de vreselijke ziekte; botkanker.

Het was een verhaal dat mij raakte en een verhaal dat doorverteld mag worden. Desondanks deze ziekte blijft Lisanne positief in het leven staan. En muziek is haar passie en uitlaatklep. Zo schreef zij het lied Vechtersbaas in het begin van haar ziek zijn waarin zij haar verhaal vertelt.

 

 

 

 

[testimonial author=”Vechtersbaas – Lisanne Spaander”]

“Ik ben een vechtersbaas

Mij krijg je echt niet klein

Zal vechten voor wat ik het waard ben “

[/testimonial]

 

 

Het fragment van Puur Geluk kun je via onderstaande video bekijken. Hierboven staat ook de video van het lied: “Vechtersbaas” van Lisanne Spaander.

 

Deel 1

Deel 2

Na de uitzending bleef dit verhaal in mijn hoofd rondspoken. En binnen korte tijd besloot ik kan haar helpen op mijn manier door Lisanne te fotograferen. En daar was het moment dat Lisanne met haar moeder op bezoek kwam in de studio.

Ter voorbereiding van deze fotoshoot had ik een decor gemaakt met allerlei oude kisten en koffers. De achtergrond is hout van een oude boerderij uit de buurt. Dit hout kwam ik tegen tijdens mijn speurtocht naar foto-attributen voor de studio en ik vind het super om attributen te gebruiken die ook een verhaal hebben.

De eerste set die wij gefotografeerd hebben is met dit decor gemaakt waarvan de foto’s hieronder te zien zijn. Ook de andere foto’s die wij gemaakt hebben deze dag staan rondom deze blogpost geplaatst.

De lieve Ashley heeft de visagie verzorgd voor deze fotoshoot. Ook hielp ze mee tijdens deze fotoshoot met al haar kunsten en grappen.

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-3

 

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-1

 

 

 

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-2

Lisanne en haar moeder Ilona hebben een ontzettend hechte band. En kon ik het niet laten om tussendoor moeders te betrekken bij de fotoshoot waardoor deze leuke foto ontstond.

 

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-5Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-6

 

Van de week werd ik verrast met het nieuws van onderstaande video: ‘De tumor is weg!’

Helemaal geweldig nieuws om te horen. En wat het nog meer bijzonder maakt is dat Lisanne op de laatste optreden van Symphonica in Rosso bij Marco Borsato een gastoptreden gaat geven met haar eigen geschreven lied ‘’ Vechtersbaas’. Echt super fijn om te horen dat Lisanne haar droom kan waarmaken door met Marco te mogen optreden op zo’n groot podium voor 17.500 mensen. Super!

Iedereen kan helpen, steunen of een verschil maken in deze strijd tegen deze ziekte. Je kunt denken aan de gelddonatie of aan het organiseren van een leuke actie voor KiKa ( Stichting Kinder Kankervrij ). Zo steun je onder andere onderzoek naar deze ziekte.

Maar denk ook eens “out of the box” want je kunt ook een verschil maken door te helpen door bijvoorbeeld je diensten of vaardigheden aan te bieden. Doe eens boodschappen, of kook een keer. Groot of een klein gebaar het kan allemaal.

Wil je meer weten over wat deze organisatie doet en wat jij voor ze kan betekenen? Klik dan op onderstaande logo om op de website uit te komen van desbetreffende goede doel; KiKa.

Kika-kinder-kanker-vrij2-300x225

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Lisanne doet? Volg haar dan vooral op haar Facebook pagina; https://www.facebook.com/vechtersbaas/

En abonneer je op haar kanaal op YouTube : https://www.youtube.com/user/LisanneSpaander/videos

 

Als slot wil ik graag dit mooie cover van Claudia de Breij met jullie delen; “Mag ik dan bij jou” door Lisanne Spaander en Jeroen van der Boom gezongen tijdens de KIKA avond.

 

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-7

Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-9 Lisanne-Spaander-fotografie-Wendy-Appelman-11