web-behind-the-scenes-mermaid-photoshoot-wendy-appelman-photography-1

( For English translation click here. )


Ondertussen al weer een paar weken terug gefotografeerd maar desondanks een van mijn favorieten fotoshoots van dit jaar. Het fotograferen van een zeemeermin stond al lang op mijn to-do lijstje. Zoiezo alles wat met fantasy, sprookjes en magie te maken heeft vind ik te gek.

De fotoshoot stond gepland voor Oktober. Nu is het in Nederland het weer niet te bepalen maar over het algemeen zit je dan al in de herfst en is het dus KOUD! Maar eerder plannen kon niet omdat Model / Meerman Alex in dat weekend over zou komen uit Parijs voor de fotoshoot en om samen te gaan zwemmen met zeemeermin Marijke.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en bleek het een van de warmste herfstdagen nog van het jaar te worden met zo’n 20 graden Celcius. YEY! Meer tijd om foto’s te maken dan de geschatte 10 minuten fotoshoot in verband met anders een kans is op onderkoeling van de modellen.

We hadden dus meer tijd om te fotograferen. Waardoor ik nog extra foto’s heb kunnen maken van Marijke en Alex apart van elkaar als individu. Iets wat ik ook graag wilde doen maar niet had verwacht dat het kon omdat ik van veel kouder weer uit ging.

 

Mermaid-photoshoot-Wendy-Appelman-Photography-4

Mermaid-photoshoot-Wendy-Appelman-Photography-2

 

Voor deze fotoshoot heb ik gebruik gemaakt van de ELB400 van Elinchrom. Met de Elinchrom Deep Octa 100 zonder de front difusser voor meer contrastlijke licht. De reden waarom ik voor de ELB400 heb gekozen is heel gemakkelijk;

– Hij werkt op accu

En dan ook erg lang! Na 200 flitsen op vol vermogen en de accu was nog maar op de helft van zijn vermogen. Geen snoeren naar een stopcontact . Wat trouwens ook niet makkelijk te vinden is op het strand 😉

– Lichtgewicht

Maar 2 kilogram “zwaar”.

– Vermogen

Ondanks het een zonnige dag was. Midden op de dag rond 13.00 uur en de zon op zijn hoogste punt stond en fel scheen lukte het nog om de zon weg te drukken met flitslicht. Natuurlijk lukt dit je alleen op dit tijdstip als je onderwerp relatief dichtbij de lichtbron staat. Stel je voor wat je dan kan bereiken met deze flitsers bij zonsopgang of zonsondergang waarbij de zonlicht minder sterk is en je met het flitslicht nog meer boven omgevingslicht uit kan fotograferen. En met lancering van de nieuwe EL Skyport HS plus zijn de mogelijkheden om de omgevingslicht weg te drukken natuurlijk nog gemakkelijker geworden. Deze fotoshoot vond nog plaats voor deze lancering van de nieuwe Skyport. Anders had ik er graag ook de mogelijkheden van deze nieuwe Skyport getest bij deze fotoshoot.

– Gebruiksvriendelijkheid

Met de strap aan de ELB400 om de schouder van mijn assistent. De flitskop op een monopod en daarop de Deep octa 100 was mijn assistent letterlijk “voice activated lightstand” . Ideaal als je een locatie kiest tussen water en rotsen. En het soms klauteren kan zijn naar je gewenste plek van fotograferen kan zijn.

Mermaid-photoshoot-Wendy-Appelman-Photography-1

Naast de foto’s van de fotoshoot heeft Miranda de backstage foto’s gemaakt die je hier rondom het blog ziet staan. Tevens kon zij mij extra assisteren waar ik erg blij mee ben bij fotoshoots op locatie waarbij niet alles in handbereik is en je soms op rotsen moet balanseren omdat ik dan graag uit die hoek de foto wil maken.
drone-crop-150x150Patrick heeft zich bezig gehouden met de video voor bij deze fotoshoot. Gefilmd met een drone vanuit de lucht hebben wij er bijzondere video van kunnen maken. Tevens was extra mankracht erg fijn omdat Marijke en Alex niet goed op het land kunnen bewegen. En ze letterlijk naar de locatie getild moesten worden en geposineerd worden in de houding voor de foto.

Natuurlijk moet ik ook nog even de prachtige staarten van Finfolk productions benoemen. Zij maken voor elke zeemeermin fanaat een prachtige staart en accessories. De staarten worden helemaal op maat gemaakt. En je kan zelf meebepalen hoe deze er uit komt te zien.

Het tofste van de staarten is dat ze ook echt gebruikt kunnen worden om mee te zwemmen. Er zit namelijk een monofin verwerkt in de staart. Ondertussen is het een hele community die zich bezighouden met zwemmen met deze staarten door middel van free driving. Check vooral ook de video’s van Mermaid Chrystal en Merman Arion op Youtube voor hun freedive video’s.

 

Heb je nog vragen over de fotoshoot plaatst dan gerust een reactie onderaan deze blog of stuur mij een email.

 

Websites op een rijtje:

Mermaid Crystal: www.mermaidcrystal.com

Merman Arion: www.facebook.com/Merman.Arion

Patrick Arthur Treffers : www.treffersfotografie.nl

Miranda / Life photography: Life Photography

FotoFlits : www.fotoflits.com

Elinchrom: www.elinchrom.com

Finfolk Productions: www.finfolkproductions.com

 

 

( For English translation click here. )

Mermaid-photoshoot-Wendy-Appelman-Photography-3