Klik op de foto voor een vergroting van de foto.

Gisteren was het zo ver. Een idee die ik al een tijd in gedachten had. Maar daarvoor eerst een geschikte locatie voor moest vinden. Ik wilde namelijk nog een keer in een kas fotograferen.

Mijn idee was om bestaand licht die door de ramen van de kas naar binnen kwam te combineren met flitslicht. Maar het flitslicht moest niet gaan overheersen maar het alleen daar aanvullen waar nodig is. Zoals bijvoorbeeld het model Magaly te belichten. De belichting moest natuurlijk overkomen.

Nu denk je misschien je hebt de omgevingslicht van buiten die door de kas komt gecombineerd met flitslicht die Magaly uitlicht. Dit klopt ook maar er scheen op het moment van de foto geen zon. De zon die je namelijk achter het model door de kas en de bladeren ziet schijnen is namelijk een tweede flitser. De foto moest toch een zomers gevoel uitdrukken en daarbij hoort ook het zonnetje vind ik. En al is er geen zon, dan creëren we maar een zon!

 

De styling is dit maal weer verzorgd door Betty Ploos van Amstel. Ze heeft in eerdere fotoshoots ook al de styling verzorgd. En is echt een creatieveling die grotendeels ook haar kleding en accessoires maakt. En daarbij ook veel met kralen werkt. De styling past perfect bij het gevoel die ik wilde uitdrukken in de foto. En de spontaniteit en de lach van Magaly maakt het plaatje helemaal compleet.

 

Voor de fotografen of geïnteresseerden onder de lezers van mijn blog; ik heb gebruik gemaakt van de Elinchrom 250 BXRi met reflector om Magaly uit te lichten. En door middel van een Skyport ontvanger van Elinchrom kon ik mijn Speedlite 580 EX draadloos aansturen en dat was de “zon” in de foto.

Heb je een vraag ; dan mogen jullie altijd een bericht onder de blogpost plaatsen.