WEB-Pastel-fotoshoot-Wendy-Appelman-Photography-Styling-Lotte-den-Biesen-Gusto-Moda-MHUA-Halima-Oumansour-Model-Fabienne-Jongen-3

 

Click here when you would like to read this review in English.

Aantal weken terug had ik de mogelijkheid om de Elinhrom Litemotiv 120 cm te gebruiken voor een fashion fotoshoot. De thema voor deze fotoshoot was gericht op pastel kleurige kleding voor de zomer.

Het was een ontzettend leuk feestje (met taart!) omdat het model Fabienne jarig was. En stiekem voor mij omdat dit mijn eerste officiële fotoshoot was met de Elinchrom Litemotiv.

 

Het team voor deze fotoshoot bestond uit:
Model: Fabienne Jongen @ Innocence Model Agency 

MHUA: Halima Oumansour

Styling: Lotte Deb en Gusto Moda

Fotografie: Wendy Appelman Photography

 

 

backstage-pastel-Wendy-Appelman-11

 

 

 

 

De Elinchrom LiteMotive 120 cm

De Elinchrom LiteMotiv geeft heel mooi zacht licht voor full body foto’s. Hierbij bedoel ik foto’s waar iemand in zijn geheel op de foto staat zoals bij deze foto’s. Maar ook is deze geschikt voor portretten en kan je variëren met het licht door binnen diffusers te verwijderen of juist te plaatsen voor harder of zachter licht. Dit is trouwens gemakkelijk te doen door de klittenband systeem voor het bevestigen van het doek. Voor deze foto’s heb ik de voorste diffuser verwijderd zodat het licht wat harder was.

Een ander voordeel van deze softbox is dat de binnen diffuser in het midden dubbel dik is waardoor je overal een gelijkmatig lichtopbrengst hebt. Je hebt geen hotspot zoals je bijvoorbeeld wel bij de Deep Octa zal meten. En daardoor kan je hem ook niet vergelijken met deze softbox. Ook zal je als je een model helemaal wilt uitlichten de Deep Octa zover naar achteren moeten plaatsen dat het licht ook een andere schaduw verloop zal hebben dan bijvoorbeeld bij de LiteMotiv. De LiteMotive kan je namelijk dichter bij je model plaatsen waardoor het schaduwverloop veel zachter blijft. Ook zal hij door zijn formaat het model rondom pakken in licht. Het licht van de Litemotiv omhelst het model eigenlijk in een zacht lichtbundel. Terwijl je bij de Deep Octa al sneller een contrastrijke verloop zal merken bij bijvoorbeeld naar de benen toe.

 

Een bundel licht.

En bundel is het juiste woord om over te gaan naar zijn vorm. Door de 16 baleinen in deze softbox is deze bijna rond en zal je in catchlights van de ogen ook een mooi cirkel zien. Iets wat wij als fotografen liever zien dan een bijvoorbeeld vierkante vorm van de normale softbox. Bij een beautydish heb je ook deze ronde vorm maar het voordeel van de Litemotiv is dat deze lichtbundel een grote bundel met licht is die je kan sturen.

Bij de Litemotiv is het zo; sta je in het licht wordt je belicht maar zodra je er buiten staat valt er niks meer op je omdat deze softbox alleen in deze ronde cirkel licht straalt. Vergelijk het maar als je in een donker bos staat waar een open plek tussen de bomen op een bewolkte dag licht naar binnen valt.

backstage-Litemotiv-Elinchrom-Wendy-Appelman-1-2

Lichtopstelling.

Backstage-Pastel-fotoshoot-Wendy-Appelman-Photography-Styling-Lotte-den-Biesen-Gusto-Moda-MHUA-Halima-Oumansour-Model-Fabienne-Jongen-31-200x300

Naast de Litemotiv heb ik ook gebruik gemaakt van accent verlichting voor het haar en als accent voor de schouder / rug partij. Hiernaast een foto van deze belichtingen zonder de Litemotiv. Hierbij kan je goed zien wat deze accent belichtingen vormen op het lichaam. Deze verlichting stond een stop lager ingesteld dan mijn hoofdlicht; de Litemotiv.

De modifers op mijn accent verlichtingen zijn; de Elinchrom Deep Octa 100 cm en de Elinchrom Portalite 40 x 40 cm.

Hierboven ook een backstage foto van de lichtopstelling in zijn totaal.

In een andere blog zal ik nog meer foto’s gemaakt met de LiteMotiv plaatsen.

 

Heb je vragen over de Elinchrom LiteMotiv plaats ze dan hieronder of stuur mij een email met jou vraag.

 

Portretfoto.

Hieronder nog een resultaat van een portretfoto met dezelfde styling. Bij het portret kan je goed zien hoe het licht rondom Fabienne valt en zo haar heel zacht belicht ondanks de voorste diffuser al verwijderd is van de softbox. Ook kan je de catchlights in haar ogen goed op deze foto’s zien.

WEB-Pastel-fotoshoot-Wendy-Appelman-Photography-Styling-Lotte-den-Biesen-Gusto-Moda-MHUA-Halima-Oumansour-Model-Fabienne-Jongen-4