Click here when you would like to read this review in English.

Vandaag in mijn blog de resultaten die alleen zijn gemaakt met alleen de Elinchrom Litemotiv 120 cm. Zo kunnen jullie nog beter zien welke mogelijkheden je met 1 softbox kan creëren. En is dit eigenlijk een vervolg van mijn eerder blog welke ; hier te lezen is.

Dit keer laat ik door middel van diverse foto’s zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. Met daarbij een korte uitleg van de opstelling per foto.

Model: Charissa Leeuwin

 

Voor onderstaande foto heb ik de softbox schuin van voren neergezet voor ons aan de rechterkant. Eigenlijk sta ik naast de softbox en staan ik en de softbox dicht bij Charissa. Het grote voordeel van deze softbox is, en eigenlijk verklap ik het nu al, is zijn formaat! Doordat hij groot oppervlakte heeft kan je hierdoor mensen goed uitlichten.

Ook kan de softbox toch dichtbij gezet worden om een zacht licht te krijgen die toch bijna full body gelijkmatig uitlicht. Alleen de schoenen verlopen naar iets donkerder maar ik vind dit geen probleem omdat de focus meestal toch op kleding en het gezicht ligt.

 

 

 

WEB-Charrisa-foto-Wendy-Appelman-6

 

Naast iemand “full body” uit te lichten is deze softbox ook ideaal voor portretten. En nu kan ik jullie ook laten zien wat het effect is van zijn vorm in vergelijking met een normale softbox. Omdat hij 16 baleinen heeft word de softbox rond. En vooral bij mensen en portretten kijken we graag naar de ogen en zien wij daar liever een ronde lichtbron dan een vierkante vlak in de reflectie.

WEB-Charrisa-foto-Wendy-Appelman-4

 

Nog een foto waar de reflecties mij ook aan doen denken. Teminste bij een zonnebril zoals deze; ogen! Tevens kan je hier goed de dubbele vlak van de diffusie materiaal zien in het midden van het doek; de pupillen. Je ziet ook op deze foto dat ik de voorste diffusie materiaal heb verwijderd. Zo wordt het licht contrastrijker oftewel harder licht. Ook door het draaien van de softbox van de camera vandaan meer naar de rechterkant van Charissa creëer ik ook meer schaduw in deze foto.

 

WEB-Charrisa-foto-Wendy-Appelman-3

Neem ik een “full body” foto en laat ik de houding van Charissa naar mij terug draaien zie je dat het licht ook contrastlijk neer gezet kan worden dan bijvoorbeeld bij de eerste foto.

Ook zie je het verloop van de licht naar donker in de achtergrond hier goed.

WEB-Charrisa-foto-Wendy-Appelman-5

 

En als laatste een resultaat waarbij je misschien niet verwacht dat deze met een lamp is gemaakt. Want normaliter zou je eigenlijk voor een witte achtergrond al 2 lampen nodig hebben om deze wit uit te lichten.

Maar zodra je softbox ook gelijk je achtergrond is dan is dit wel mogelijk 😉

 

Conslusie; De Litemotiv is multi inzetbaar en daardoor kan je in korte tijd toch veel verschillende looks creëren met maar 1 lamp en modifer. Door de diffuser materialen te verwijderen of aanbrengen kan je het licht harder of zachter maken. En door zijn formaat is hij ideaal voor het fotograferen van mensen en fashion.

 

 

WEB-Charrisa-foto-Wendy-Appelman-1